Turistická výbava - čo v nej musí byť? | Ahooy.sk

Turistická výbava – batoh, nôž a dobré tričko

Autor:

Dátum: 2021-09-30 12:54:08

Chystáte sa na nastávajúcu turistickú sezónu, alebo hľadáte originálny darček pre nadšeného turistu? Prečítajte si niekoľko tipov na neodmysliteľnú výbavu pre každého milovníka hôr, bez ktorej zážitky z treku nikdy nebudú dostačujúce a úplne uspokojivé.

Výbava pre turistov

V každom športe, hobby či inej aktivite je to rovnaké. Každý jednotlivec uprednostňuje iné značky, typy vybavenia a kvalitu/cenu jednotlivých kúskov. Napriek tomu však turistov spája jedna vec, a tou je niekoľko dôležitých pomôcok, bez ktorých sa nezaobíde. Dobrý batoh, fľaša alebo camelback, pohotovostný nôž, ale aj pršiplášť či poriadna dávka čokolády jednoducho nemôžu chýbať na žiadnom treku. Samozrejmosťou býva aj nejaká tá „prvá pomoc“ v tekutej forme.

Turistická výbava a oblečenie

Pri turistike je kľúčové najmä správne oblečenie – a to najmä v prípade, že si ju chcete poriadne užiť a nie sa pri nej trápiť. Obľúbené sú napríklad nohavice, ktoré sa dajú rýchlo zmeniť na kraťasy a naspäť na dlhé nohavice odzipsovaním „nohávov“. Veľmi dôležité sú aj kvalitné a ľahké topánky, ktoré nás neotlačia. V ruksaku by sme vždy mali mať po ruke aj ľahkú bundu, ktorá nás ochráni pred dažďom a vetrom.

Správny materiál je kľúčový

Pri výbere oblečenia netreba podceňovať ani samotný materiál. Veľký dôraz treba klásť najmä na materiál ponožiek, spodnej bielizne a tričiek. Všetky veci, ktoré máme oblečené priamo na koži a musia pracovať s našim potom, rozhodujú o tom, či si turistiku užijeme v relatívnom suchu a komforte, alebo či nás bude trápiť neustála vlhkosť, z ktorej pramenia otlaky, zapareniny a ďalšie nepríjemnosti.

Široký výber vzorov

Ak hľadáte kvalitné tričká, ktoré vás nesklamú ani na turistike, vyberte si z našej ponuky turistických tričiek pre milovníkov hôr, ktoré vás prekvapia mimoriadne pohodlným nosením aj počas náročnej celodennej túry. V ponuke máme dámske aj pánske tričká všetkých veľkostí.

Nielen na horách

Široká ponuka originálnych vzorov, ale aj vtipných citátov vás rozhodne poteší. Tričko na turistiku z našej ponuky je vhodné aj ako darček. Obdarovaná osoba ho, samozrejme, môže nosiť aj inam než len na turistiku. Pri pohľade do zrkadla mu alebo jej vždy vyčarí úsmev na tvári.